50 Jaar Raad van Kerken Veluwezoom

Vrijdagavond 5 april jl. heeft de Raad van Kerken Veluwezoom haar 50-jarig jubileum gevierd in de Ontmoetingskerk te Dieren met veel belangstellenden en afgevaardigden van de Raad van Kerken Arnhem en Velp, Rozendaal. De gemeente Rheden werd vertegenwoordigd door wethouder Gea Hofstede.
Deze jubileum avond startte om 19.00 uur met een Vesper. Medewerking werd verleend door de cantorij uit Rheden onder leiding van Sjaak Leenders. Aan de piano Ingrid de Vries, zij verzorgde ook tweemaal een muzikaal intermezzo.
Na de pauze met koffie, thee en zelfgebakken cake of koek werd door ds. Jan Willem Overvliet in het kort iets verteld over 50 jaar Raad van Kerken Dieren e.o. Na 2018 door uitbreiding met de Prot. Gem. Rheden werd de naam gewijzigd in Raad van kerken Veluwezoom.
De oprichting van de Raad was op 24 september 1973 met afgevaardigden van Gereformeerde, Hervormde, R.K.-kerk en de N.B.P uit Dieren, Ellecom, Laag-Soeren, en Spankeren. Eén van de afgevaardigden in 1973 van de Hervormde kerk in Dieren was dhr. Jaap van Essen, nu 50 jaar later was hij ook aanwezig bij het jubileum.
Na dit korte overzicht kwam professor Peter Nissen aan het woord. Hij gaf een lezing over ‘religieus leven met toekomst’, woorden en gedachten om over na te denken en te laten bezinken.
De avond eindigde om 21.30 uur waarna in de hal kon worden nagepraat onder het genot van een hapje en een drankje. De tekst van de lezing van prof. Peter Nissen is aan te vragen bij: secretaris@rvk-veluwezoom.nl

Foto lezing Peter Nissen